Rezultate pentru eticheta "preturi litoral"
Anomalie pe litoralul românesc. Cazarea în Mamaia, mai ieftină decât în Costinești sau Venus, pentru minivacanța de 1 mai
Sudul litoralului mai scump decât nordul. Cel puțin asta susțin operatorii din turism. Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai mari prețuri la cazare le găsim în Costinești. Aici pentru două nopți de cazare, un turist va scoate din buzunar 350 de lei. Altfel spus, două persoane vor plăti 700 de lei pentru două nopți într-o cameră dublă. La polul opus, se află stațiunea Mamaia. Aici prețurile pornesc de la 150 de lei de persoană. Însă, tarifele cresc în funcție de facilitățile pe care le oferă hotelul dar și de numărul de stele.
Prețuri mici, liniște și fără aglomerație. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care unii turiști au ales să vină în această perioadă la malul mării. Chiar dacă anul acesta nu se mai derulează programul „Litoralul pentru toţi”, operatorii economici din turism au pregătit tarife şi oferte avantajoase pentru această perioadă. De exemplu, prețul unei nopți de cazare pornește de la 90 de lei.
Au crescut preţurile pe litoral - cât costă şezlongurile şi care sunt cele mai ieftine staţiuni în plin sezon estival
Sezonul estival este în toi în condițiile în care tot mai multe țări ne-au închis ușa. Litoralul românesc este tot mai căutat de turiști iar tarifele sunt cu 30% mai mari decât la începutul verii. De vină este criză Covid care a generat cheltuieli sanitare dar și cererea în creștere, în perioda de vârf a concediilor.
Pandemia de coronavirus a afectat şi turismul de lux. Hotelurile exclusiviste nu mai sunt la fel de căutate ca în anii precedenţi. Hotelierii fac tot posibilul să-i atragă pe turişti cu servicii premium,în condiţii de maximă siguranţă. Chiar şi aşa, oamenii se gândesc de două ori înainte să plece în vacanţă.
Prețuri mai mari pe litoral din iulie. Ca în fiecare an, luna lui Cuptor vine cu majorări de preț la cazare în stațiunile de la malul mării. Pentru un sejur, tariful va crește și cu 20%, spun operatorii din turism. Inclusiv pe site-urile care oferă cazare, prețurile sunt mai ridicate. Românii care și-au rezervat însă vacanțele din timp, prin intermediul agențiilor de turism, au parte de prețuri mai avantajoase.